Om företaget

Jag som driver Asklöv´s trädgårdsdesign heter Marita. Jag är utbildad trädgårdsmästare och designer och har arbetat inom detta yrke sedan 1991, mina kunder är övervägande privatpersoner men jag  anlitas också av företag så som bostadsrättsföreningar, kursgårdar och liknande.

Mitt mål när jag gör trädgårdsritningar är alltid att skapa vackra, funktionella och lättskötta trädgårdar i så stor utsträckning som det är möjligt. Tyvärr finns det inga skötselfria trädgårdar (vad som en skrivs i trädgårdsböcker och tidningar). Men med några små enkla knep, som att plantera rätt växt på rätt plats kan skötseln minimeras och ge mera tid till att "bara vara" och njuta i er trädgård!

 

 

De flesta av de växter jag rekomenderar, odlar jag i min egen trädgård, detta ger dig som kund möjlighet att komma hem till mig och se växterna i ett sammanhang i stället för i en kruka på en plantskola.

Förutom att göra ritningar kan jag  också hjälpa till med anläggningen av hela eller delar av din trädgård. Vid mindre arbeten gör jag allt på egen hand och vid större arbeten sammarbetar jag med en anläggningsfirma.

Jag kan också vara med som rådgivare om du vill utföra arbetet i din trädgård själv, eller också kan vi göra jobbet tillsammans, möjligheterna är många, du får välja vad som passar bäst just för dig.

Om du vill kan jag också hjälpa till med att beställa växtmaterial och växter. jag beställer växterna från landets ledande odlare vilket garanterar god kvalité och färska växter, de har alltså inte stått i en kruka på ett garden center i flera veckor eller månader.

Om du vill göra en egen ritning och designa din trädgård själv så är du välkommen att delta i mina kurser i hur du designar din egen trädgård eller perennrabatt. Där får du lära dig om jordbearbetning, växtval, markbeläggning och hur man skapar en rumskänsla i sin trädgård. (se mer under kurser)

Alla trädgårdar och trädgårdsägare är olika, men tillsammans kan vi ordna den lösning som passar bäst just för dig!

Om Kunden tillåter så följer min arbetsledare Emil med på mina uppdrag.

Emil